Linda Newbery - Kedi Öyküleri (Çocuk Kitapları)

Linda Newbery - Kedi Öyküleri (Çocuk Kitapları)


Linda Newbery’nin altı kitaptan oluşan Kedi Öyküleri serisi, günlük yaşamda hemen her yerde görebileceğimiz kedileri anlatıyor. Ancak her öykünün kendine öz bir çekiciliği, okura huzur veren bir yönü var.

Kızımla birlikte her gece bir ya da iki bölüm okuduk ve altı kitabın nasıl bittiğini hiç anlamadık. Öykülerdeki karakterlerin yaşamlarına şu ya da bu şekilde bir kedi konuk olur. Hepsinde de bu kedinin olumlu bir etkisi söz konusu.

Bazı çocuk kitaplarından farklı olarak, burada olumsuz davranış ve durum içeren hiçbir şey yok. Çocukların rahatlıkla kendi başlarına ya da aileleri ile birlikte okuyabileceği kitaplar.

İlgili - Carlo Collodi - Pinokyo

Linda Newbery - Kedi Öyküleri kitap serisi  


Serideki kitapların isimleri şöyle: 

İki İsimli Kedi - Kedi Öyküleri 1
Yağmur Yağdıran Kedi - Kedi Öyküleri 2
Duman Kedi - Kedi Öyküleri 3
Dükkan Kedisi - Kedi Öyküleri 4
Görünmez Kedi - Kedi Öyküleri 5
Kardan Kedi - Kedi Öyküleri 6

Linda Newbery - Kedi Öyküleri (Çocuk Kitapları)


İlgili - Samed Behrengi - Küçük Kara Balık

Bu öykülerin kısaca ne anlattıklarına bakalım.

İki İsimli Kedi: Bir kedi düşünün ki sabah bir yerde, akşam başka bir yerde yemek yiyor ve uyuyor. Böyle olunca da bu iki yer de ona farklı isim takmış. Tabii bu durum bir gün kedi ortadan kaybolunca ortaya çıkar. Kediler çok meraklı hayvanlar ya, işte bu kedinin da merakı başını derde sokar.

Yağmur Yağdıran Kedi: İnsanlar sıcaktan ve yağmur yağmamasından o kadar bunalmış ki birisi gördüğü kediyi yağmur yağdıran kedi diye ilan ediyor. İlginç olanı şu ki kediye verilen ikramlar ve gösterilen saygı sonucu da yağmur yağar. Ortaya da böyle gülünç bir öykü çıkıyor.

Duman Kedi: Serinin en ilginç ve en mistik öyküsü bu. Çocuğun biri kimsenin görmediği garip şeyler görmeye başlar. İşin içinde bir kedi ve bir bahçe var. Yetişkinlerin bile ilgisini çekebilecek bir öykü.

Dükkan Kedisi: Bir gün bir kedi gelip bir oyuncak mağazasının vitrinini kendi yuvası olarak seçerse ne olur? Kediler bazen bu gelişleri ile de uğur getirebilir. Bu öykünün kahramanları da bunu en sonunda anlayacaklar.

Görünmez Kedi: Vincent bir ressam ve ölen kedisini çok özlüyor. O kadar ki artık resim yapamaz hale bile gelmiş. Peki, ne yapması gerekiyor? Arkadaş ve komşuları yeni bir kedi almasını tavsiye ediyorlar. Ancak farklı bir çıkış yolu buluyor bu durumdan.

Kardan Kedi: Kar yağınca kardan adam yapılır. Peki, başka ne yapılabilir. Bir çocuk çıkıp da kardan kedi de yapabilir. Bir az üzücü bir hikâye.

Linda Newbery
Kedi Öyküleri
Özgün adı: Cat Tales
Kırmızı Kedi Yayınevi

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url

Benzer yayınlar