En iyi 35 fantastik kitap, seri ve roman (2023 Güncel)

En iyi fantastik kitaplar (25 fantastik roman serisi listesi)

Edebiyat türleri arasında çok sevdiklerimden biri de fantastik romanlar. Çok sevmeme rağmen son dönemde pek okuyamadığım bir tür aynı zamanda. Ancak yıllar önce bu türün en iyileri arasında gösterilen birçok seriyi, üçlemeyi zevkle okumuştum.

Fantastik romanlardan birkaçını okumak isterken böyle bir liste hazırlamaya karar verdim. Listede benim okuduğum, bildiğim ve ilk defa bu araştırmayı yaparken gördüğüm seriler var. Listeyi hazırlarken ise fantastik edebiyatla ilgili, tüm zamanların en iyi fantastik romanları ve benzer başlıklı listelerden yararlandım. Mesela, bazı kitaplar bu tür listelerin hepsinde var. Listenin sonlarına doğru yer alan kitaplar ise en az 3 listede “iyiler” arasında yer alan kitap ve fantastik roman serileri.

Siz de eğer fantastik romanları okumayı seviyorsanız bu listede size de hitap eden birden fazla kitap mutlaka olacaktır.

Tüm zamanların en iyi fantastik serileri, kitapları ve romanları (2023 güncel)

2021 güncelleme: Bu listesi 2018 yılında hazırlamıştım. Tabii, yıllar geçince bazı fantastik kitaplar ve fantezi romanlar daha fazla öne çıkmaya başlıyor. Bundan dolayı listeye son yılların en çok okunan ve dikkat çeken birkaç kitabını daha ekleyerek listeyi genişlettim. Bazı kitaplar listede daha ön sıralara yükselirken, bazıları da aşağıya kaydı.

Sizin de okuduğunuz ve beğendiğiniz fantastik romanlar ve seriler varsa lütfen yorumlarda benimle ve listeden faydalanan insanlarla paylaşın. Özellikle en çok okunan ve beğenilen Türk fantastik romanlar varsa onları da listeye eklemek isterim.

2023 güncelleme: En iyi fantastik kitaplar listesini her yıl güncelleyerek, son yıllarda okurlardan ilgi gören bu türün en iyi örneklerini de listeye eklemeye çalışıyorum. Bu yıl da yaklaşık 200 fantastik kitap ve seriden oluşan bir liste üzerinden yeni bir araştırma yaparak listeye yeni kitaplar ekledim. Mesela, listeye yeni eklenen kitaplardan biri Sarah J. Maas'ın son "Dikenler ve Güller Sarayı" serisi. Son birkaç yılda popüler olan ve çok beğeniler ve artık en iyiler arasına girebilen kitaplardan. Güncellenmiş listeyi beğeninize sunuyorum.

1. J. R. R. Tolkien - Yüzüklerin Efendisi üçlemesi (Serinin ilk kitabı Yüzük Kardeşliği - 1954)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

J. R. R. Tolkien ve onun Yüzüklerin Efendisi üçlemesini duymayan yoktur herhalde. Yüzüklerin Efendisi serisinin tamamını, üçlemenin ilk filmini izledikten sonra okumuştum. Tüm zamanların en çok satan ve en çok dile çevrilen fantastik kurgu kitaplarının başında geliyor. Seri üç kitaptan oluşuyor. Serinin filmden sonra ün kazanması ile Tolkien’in diğer kitaplarına merak oluşturdu. Tabii bunun sonucu Hobbit kitabından da bir üçleme çekildi.

Hobbit ise bir anlamda Yüzüklerin Efendisi üçlemesine giriş olarak görülebilecek fantastik bir roman. Yazar Tolkien burada okuru kurguladığı Orta Dünya'da bir yolculuğa çıkarıyor. Büyücü Gandalf, Hobbit Bilgo Baggins ve 13 cüce, Orta Dünya'nın kuzeyine tehlikeli yolculuk yapacak. Sürükleyici ve akıcı kitaplardan biri. 


J. R. R. TolkienYüzüklerin Efendisi Üçlemesi kitaplarına:

  • Yüzük Kardeşliği (1. kitap)
  • İki Kule (2. kitap)
  • Kralın Dönüşü (3. kitap)


2. Ursula K. Le Guin - Yerdeniz serisi (Serinin ilk kitabı Yerdeniz Büyücüsü - 1968)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

Yerdeniz serisi ilk önce üçleme olarak yazıldı. Yazarın daha sonra eklediği yeni kitaplar ve sadece öykülerin toplandığı kitapla birlikte toplam altı kitaba ulaştı. Ursula K. Le Guin’in bu serisi, fantastik edebiyatının yapı taşlarından biri olarak görülüyor. Ayrıca Neil Gaiman gibi yazarları da etkilediği biliniyor.

Serinin şimdiye kadar ilk üç kitabını okudum. Yani orijinal üçlemeyi. Diğer kitapları da mutlaka okuyacağım. Kitaplar ve anlatımı, hem hikâye hem de Çevik Atmaca olarak çağrılan ana karaktere sizi derinden bağlayacak. Kitapları okuduktan çok sonra, seriden uyarlanan (bazı değişikliklerle farklı bir hikâye anlatılıyor) bir anime de olduğunu fark ettim. İlgilenenler "Yerdeniz Öyküleri" (Tales from Earthsea - 2006) anime filmine göz atabilirler.

Yerdeniz serisi kitapları:



3. George R.R. Martin - Buz ve Ateşin Şarkısı serisi (Serinin ilk kitabı Taht Oyunları - 1996)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

George R.R. Martin’in serisinin dizisi yapılınca dünya genelinde popüler oldu. Bu seriyi zaten izlemeyen, duymayan yoktur herhalde. En çok merak edilenler ise son kitaplar ne zaman çıkacak ve seri sona erene kadar Martin daha hangi karakterleri katledecek. Serinin şimdiye kadar beş kitabı yayımlandı. Son iki kitap da bekleniyor.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisi kitap listesi:

  • Taht Oyunları (1. kitap)
  • Kralların Çarpışması (2. kitap)
  • Kılıçların Fırtınası (3. kitap)
  • Kargaların Ziyafeti (4. kitap)
  • Ejderhaların Dansı (5. kitap)
  • Kış Rüzgarları (6. kitap - yayımlanacak)
  • Bahar Rüyası (7. Kitap - yayımlanacak)


4. Brandon Sanderson - Fırtınaışığı Arşivi serisi (Serinin ilk kitabı Kralların Yolu - 2010)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

Amerikalı yazar Brandon Sanderson’un Fırtınaışığı Arşivi serisi 2010’da başlayan ve halen devam eden bir seridir. Toplamda 10 kitap olması planlanan serinin şimdiye kadar dört kitabı çıktı. Sanderson eşsiz bir fantastik dünya kurgulamış bu seride. Kitaplar aynı öykünün devamını anlatacak şekilde devam ediyor. 

En başlıca özelliği, Roshar isimli bu dünyadaki savaşlara, siyasi duruma ve ülkeler arasındaki politikalara da yer veren bir seri olması. Ancak bu fantastik dünyanın en büyük sorunu krallıklar arasındaki çekişme değil. Yüz yıllar önce büyük bir yıkım yaşanmış. Bu büyük bir felaket insanlığı yok olmanın eşiğine getirmiş. O kadar eski ki kimse aslında neler yaşandığını ve ne olduğunu bilmiyor. İşte, bu büyük yıkım artık bir kez daha insan ırkının kapısına dayandı.

Romanın birden fazla ana karakteri var. Her kitap birine odaklanıyor. Bunların görevi de bu yıkımı önlemek. Ya da en azından bu yıkımı durduracak birliği sağlamak.

Fırtınaışığı Arşivi serisi kitapları:


5. Patrick Rothfuss - Kral Katili Güncesi (Üçlemenin ilk kitabı Rüzgarın Adı - 2007)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

Epik fantezi türü bu serinin şimdiye kadar ilk iki kitabı yayımlandı. Kral Katili Güncesi bir üçleme.  Kitapların alt başlıkları “1. Gün”, “2. Gün” ve “3. Gün” şeklinde. Serinin üçüncü kitabının 2020 yılında çıkacağı açıklanmıştı. Ancak okurlar bu açıklamalara artık şüpheyle bakıyor. 

"Rüzgarın Adı" romanı ile başlayan bu üçleme, akıcı dili ve sürükleyici anlatımı ile okuru kendisine hem hayran bırakıyor hem de bağlıyor. Ana karakter Kvothe, başından geçen olayları, çocukluğundan başlayarak anlatıyor. Başından hem trajik olaylar geçmiş hem de birçok macera yaşamış. Yaşam öyküsünü de üç gün bir tarihçiye anlatıyor. O da kaleme alıyor.

Birinci kitap 700, ikinci kitap ise 1000 sayfa civarında. Ancak okurken şunu diyeceksiniz. Keşke daha uzun olsa, keşke hiç bitmese. Tabii işte bundan dolayı okurlar sürekli ne zaman üçüncü kitap çıkacak diye sorup duruyor.

Kral Katili Güncesi serisi kitapları:


6. Terry Pratchett - Diskdünya serisi (41 kitaplık serinin ilk kitabı Büyünün Rengi - 1983)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

Bu listede şimdiye kadar yer alan en çok kitaba sahip seridir İngiliz yazar Terry Pratchett’in Diskdünya (Discworld). Serinin 41 romanı yayınlanmış ve yazar 2015’te vefat edince seri de sona etmişti. Serinin son kitabı yazarın ölümünden sonra yayımlanmıştı.

Adından da anlaşıldığı gibi bu seride yazar disk şeklinde fantastik bir dünya kurgulamış okurlar için. Sadece fantastik bir kitap değil bu. Aynı zamanda fantezi ile komedinin, mizahın bir araya geldiği bir kitap serisi. Yazar her kitapta farklı bir tema üzerinden ilerliyor. 

Diskdünya serisi kitap listesi:

  • Büyünün Rengi (1. kitap) - Terry Pratchett - Büyünün Rengi kitap yorumu ve konusu
  • Fantastik Işık (2. kitap)
  • Eşit Haklar (3. kitap)
  • Mort (4. kitap)
  • Hasbüyü (5. kitap)
  • Ucube Kocakarılar (6. kitap)
  • Piramitler (7. kitap)
  • Muhafızlar! Muhafızlar! (8. kitap) 
  • Eric (9. kitap)
  • Hareketli Resimler (10. kitap)
  • .
  • .
  • .
  • Geceye Bürüneceğim (38. kitap)
  • Burunotu (39. kitap)
  • Buhar Kaldırmak (40. kitap)
  • Çobanın Tacı (41. kitap)

7. Neil Gaiman - Amerikan Tanrıları (2001)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

İngiliz yazar Neil Gaiman’ın “Amerikan Tanrıları” fantastik romanı, fantastik edebiyat ile bir çeşit antik ve modern mitolojiyi harmanlayan bir kitap. 2001 yılında yayımlanan roman, 2002 yılında Hugo ve Nebula kitap ödüllerini kazandı. 2017 yılından başlayarak Mart 2021’ye kadar dizisi de yapılan roman, son dönemin en çok ilgi gören fantastik romanlarından biri.

8. Scott Lynch  - Centilmen Piç serisi (Serinin ilk kitabı Locke Lamora'nın Yalanları - 2006)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

Scott Lynch’un Centilmen Piç serisi (The Gentleman Bastard Sequence) devam eden fantastik kitap serisidir ve şimdiye kadar üç kitabı yayımlandı. Serinin toplamda yedi kitap olması planlanıyor. Seride elit bir dolandırıcılar ve hırsızlar grubunun Camorr isimli şehirdeki zenginleri soyması anlatılıyor. 

Centilmen Piç serisi kitapları

  • Locke Lamora'nın Yalanları (1. kitap)
  • Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler (2. kitap)
  • Hırsızlar Cumhuriyeti (3. kitap)

9. Robin Hobb - Farseer üçlemesi (Serinin birinci kitabı Suikastçının Çırağı - 1995)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

Farseer serisi Robin Hobb tarafından yazılan ve iyi eğitimli bir suikastçı olan FitzChivalry Farseer’in (Fitz) hayatını anlatan bir üçlemedir. Fitz’in maceraları bu üçleme ile bitmiyor. Hobb, bu üçlemenin devamında beş üçleme daha yazarken hepsi birden “The Realm of the Elderlings” olarak biliniyor. Seriyi beğenenler diğer üçlemeler ile devam edebilir.

Farseer üçlemesi kitap listesi

  • Suikastçının Çırağı (1. kitap)
  • Kraliyet Suikastçısın (2. kitap)
  • Suikastçının Arayışı (3. kitap) 

10. Stephen King - Kara Kule serisi (Serinin ilk kitabı Silahşor - 1982)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman)

Stephen King’in Kara Kule (The Dark Tower) serisi sekiz kitaptan oluşuyor. Seri farklı türden kitaplardan oluşuyor: fantastik, bilim-kurgu, korku ve western. Seri silahşorların sonuncusu olan Roland Deschain'ın esrarengiz Kara Kule'yi aramasını anlatıyor.

Kara Kule serisi kitapları

  • Silahşor (1. kitap) - Stephen King - Silahşor kitap yorumu ve konusu
  • Üç'ün Çekilişi (2. kitap)
  • Çorak Topraklar (3. kitap)
  • Büyücü ve Cam Küre (4. kitap)
  • Calla'nın Kurtları (5. kitap)
  • Susannah'nın Şarkısı (6. kitap)
  • Kule (7. kitap) 
  • Anahtar Deliğinden Esen Rüzgâr (8. kitap)

11.  N. K. Jemisin – Kırık Diyar Serisi (Serinin ilk kitabı Beşinci Mevsim – 2015)

En iyi fantastik kitaplar (35 fantastik seri ve roman

N. K. Jemisin’in Kırık Diyar Serisi bilim ve fantezi türünü bir araya getiren bilim fantezisi türü bir seri. Serinin ilk kitabı Beşinci Mevsim, 2015 yılında en iyi roman dalında Hugo Ödülü'nü kazanmıştı. Serideki olaylar, “Stillness” ismi verilen bir süper kıtada geçiyor. Bu kıtanın sakinleri, her birkaç yüzyılda bir “Beşinci Mevsim” ismi verilen yıkıcı bir mevsimle başa çıkmak zorunda. 

Kırık Diyar üçlemesinin kitapları

  • Beşinci Mevsim (1. kitap)
  • Sütun Kapısı (2. kitap)
  • The Stone Sky (3. kitap - Türkçesi yok)

12. C. S. Lewis - Narnia Günlükleri (Serinin ilk kitabı Aslan, Cadı ve Dolap - 1950) 

en iyi fantastik kitap serileri ve romanlar

Narnia Günlükleri, C.S. Lewis en iyi eseri olarak kabul ediliyor. Yedi kitaptan oluşan bu fantastik roman serisi aynı zamanda çocuk klasikleri arasında yerini alıyor. Romandaki olaylar kurmaca bir dünya olan Narnia’da geçiyor. Fantastik ve büyü olan bu dünyada mitolojik canavarlar ve konuşan hayvanlar var. Romanın konusunun merkezinde hep çocuklar var.

Bundan dolayı genel olarak bir çocuk ve gençler için kitap serisi olarak görülebilir. Yine de fantastik edebiyat seven yetişkinler de bu seriyi çok sevecek. Farklı bir hayal dünyası ürünü eser. Özellikle farklı dünyalar arası yolculukları sevenler için önerilir.

Narnia Günlükleri serisi kitapları (yayımlanma sırası)


13. Joe Abercrombie - Kadim Kanunlar üçlemesi (Üçlemenin ilk kitabı Şiddetin Tohumu - 2006)

en iyi fantastik kitap serileri ve romanlar

İngiliz yazar Joe Abercrombie’nin Kadim Kanunlar üçlemesinin (The First Law Trilogy) henüz iki kitabı Türkçe’ye çevrilmiştir. Ancak Kadim Kanunlar serisi üçleme ile bitmiyor. Aynı dünyada geçen birkaç roman ve novella daha var.

Kadim Kanunlar üçlemesi kitap listesi

  • Şiddetin Tohumu (The Blade Itself - 1. kitap)
  • Astıktan Sonra (Before They Are Hanged - 2. kitap)
  • Kralların Son Çaresi (Last Argument of Kings - 3. kitap)

14. Susanna Clarke - Jonathan Strange ve Bay Norrell

en iyi fantastik kitap serileri ve romanlar

Jonathan Strange ve Bay Norrell,  yazarın ilk romanıdır ve aynı zamanda başarı getiren eseridir. Kitabın türü fantastik, alternatif tarih ve tarihi roman olarak nitelendiriliyor. Türkçe üç cilt şeklinde yayımlanmıştır.

15. Erin Morgenstern - Gece Sirki (2011)

en iyi fantastik kitap serileri ve romanlar

2011 yılında Erin Morgenstern tarafından yazılan fantastik bir roman olan Gece Sirki, okuru mucizelerle dolu bir hayal dünyası sunuyor. Bu fantastik gece sirki, gece çökünce açılıyor, şafak olunca da kapanıyor. Bir anda ortaya çıkabilir. Okurlardan büyük ilgi göre Gece Sirki, Harry Potter ve Alacakaranlık gibi kitaplarla benzer görülüyor. 

16. Robert Jordan - Zaman Çarkı serisi (Serinin ilk kitabı Dünyanın Gözü - 1990)

en iyi fantastik kitap serileri ve romanlar

Robert Jordan (gerçek ismi James Oliver Rigney) Zaman Çarkı serisini başlangıçta altı kitap olarak planlamıştı. Ancak toplamda 14 kitaba çıktı. Buna ek bir de olayların öncesini anlatan bir kitap daha var. Yazar serinin 12. kitabı üzerinde çalışırken 2007 yılında ölünce son kitap tamamlanamadı. Ancak son kitapla ilgili bitiremezse diye ayrıntılı notlar bırakmıştı. Son kitabı bitirme görevi başka bir yazar ve aynı zamanda Zaman Çarkı hayranı Brandon Sanderson’a verildi. Son kitap çok geniş olunca üç kitaba bölünerek yayımlandı.

Zaman Çarkı serisi kitap listesi

  • Dünyanın Gözü (1. kitap)
  • Büyük Av (2. kitap)
  • Yenidendoğan Ejder (3. kitap)
  • Gölge Yükseliyor (4. kitap)
  • Göğün Ateşleri (5. kitap)
  • Kaos Lordu (6. kitap)
  • Kılıçtan Taç (7. kitap)
  • Hançer Yolu (8. kitap)
  • Kışın Yüreği (9. kitap)
  • Alacakaranlık Kavşağı (10. kitap)
  • Düş Hançeri (11. kitap)
  • Fırtına Toplanıyor (12. kitap, tamamlayan Brandon Sanderson)
  • Geceyarısı Kuleleri (13. kitap, tamamlayan Brandon Sanderson)
  • Işığın Anısı (14. kitap, tamamlayan Brandon Sanderson)

17. Philip Pullman - Karanlık Cevher/Altın Pusula Üçlemesi (Üçlemenin ilk kitabı Kuzey Işıkları - 1995)

en iyi fantastik kitap serileri, fantastik kitaplar, romanlar

Philip Pullman’ın Karanlık Cevher Üçlemesi, serinin ilk kitabının film uyarlamasından dolayı Altın Pusula dizisi olarak da biliniyor. Üçlemenin ilk kitabı “Kuzey Işıkları”, Altın Pusula (The Golden Compass - 2007) olarak filme uyarlanmış, ancak beklenen finansal başarı elde edilemeyince diğer iki kitabın film uyarlamaları iptal edilmişti.

Karanlık Cevher/Altın Pusula Üçlemesi kitapları


18. Terry Pratchett ve Neil Gaiman - Kıyamet Gösterisi

en iyi fantastik kitap serileri, fantastik kitaplar, romanlar

Türkçe’ye Kıyamet Gösterisi (özgün adı Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch) olarak çevrilen bu fantastik komedi türü roman, Terry Pratchett ve Neil Gaiman ortaklığında 1990 yılında yazıldı. Melek, İblis, Kıyamet gibi konuları kendine has fantastik komedi tarzında anlatıyor.

19. J. K. Rowling - Harry Potter serisi (Serinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı - 1997) 

en iyi fantastik kitap serileri, fantastik kitaplar, romanlar

İngiliz yazar J. K. Rowling ve onun Harry Potter serisini duymayan, bilmeyen yoktur herhalde. Seri dünya genelinde ün kazanınca da filmleri de bir biri ardına çekildi. Dünya genelinde çok satan kitaplardan biridir.

Harry Potter serisi kitap listesi:

  • Harry Potter ve Felsefe Taşı (1. kitap) -  J. K. Rowling - Harry Potter ve Felsefe Taşı kitap yorumu ve konusu
  • Harry Potter ve Sırlar Odası (2. kitap)
  • Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (3. kitap)
  • Harry Potter ve Ateş Kadehi (4. kitap)
  • Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (5. kitap)
  • Harry Potter ve Melez Prens (6. kitap)
  • Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (7. kitap)

20. Steven Erikson - Malazan Yitikler Kitabı serisi (Serinin ilk kitabı Ay Bahçeleri - 1999)

en iyi fantastik kitap serileri, fantastik kitaplar, romanlar

Steven Erikson’un Malazan Yitikler Kitabı (Malazan Book of the Fallen) serisi 2022 yılında Türkçeye çevrilmeye başlandı ve şimdiye kadar ilk iki kitabın Türkçesi yayımlandı. Seri toplamda  10 kitaptan oluşuyor. Yazar seride çok karmaşık ve geniş bir dünya kuruyor. Çok sayıda karakterin öyküleri binlerce yıla yayılarak anlatılıyor.

Malazan Yitikler Kitabı serisi

  • Ay Bahçeleri (Gardens of the Moon, 1. kitap)
  • Ölühane Kapıları (Deadhouse Gates, 2. kitap)
  • Memories of Ice (3. kitap)
  • House of Chains (4. kitap)
  • Midnight Tides (5. kitap)
  • The Bonehunters (6. kitap)
  • Reaper's Gale (7. kitap)
  • Toll the Hounds (8. kitap)
  • Dust of Dreams (9. kitap)
  • The Crippled God (10. kitap)

21. Brandon Sanderson – Sissoylu serisi (Serinin ilk kitabı Son İmparatorluk - 2006)


Sissoylu, Amerikalı yazar Brandon Sanderson tarafından yazılan epik fantastik türü bir roman serisi. Yazar 2006 – 2008 yılları arasında birinci üçlemeyi yazdı. Bu 3 kitap “Birinci Çağı”ı anlatıyor. Daha sonra seriye eklediği 3 kitap 300 yıl sonraki “İkinci Çağ” olarak adlandırılan olayları anlatıyor. En son 2016 yılında seriye “Secret History” isimli bir kitap eklendi ki bu Birinci Çağ’la ilgili bir kısa roman. Yazar, bunlara ek olarak Üçüncü Çağ’ı anlatan yeni bir üçleme daha yazmayı planlıyor. Ayrıca 2022 yılında İkinci Çağ’ın devamı olan “The Lost Metal” isimli bir kitap daha geliyor.

Brandon Sanderson’un Sissoylu serisi kitap listesi:

  • Son İmparatorluk (1. kitap)
  • Kuşatma (2. kitap)
  • Çağların Kahramanı (3. kitap)
  • Kanun Alaşımı (4. kitap)
  • Benliğin Gölgeleri (5. kitap)
  • Matem Bantları (6. kitap)
  • The Lost Metal (7. kitap, Kasım 2022)

22. Mark Lawrence - Parçalanmış İmparatorluk serisi (Üçlemenin ilk kitabı Dikenlikler Prensi - 2011)


Üçlemedeki olaylar kıyamet sonrası Avrupa’sında geçiyor. Öyküsü anlatılan ana karakter Jorg Ancrath, hor görülen bir prensten, imparator olmaya kadar yükseliyor.

Parçalanmış İmparatorluk serisi

  • Dikenlikler Prensi (1. kitap)
  • Dikenlikler Kralı (2. kitap)
  • Dikenlerin İmparatoru (3. kitap)

23. Glen Cook - The Black Company serisi (Serinin ilk kitabı The Black Company - 1984)


“The Black Company”  Glen Cook tarafından yazılan ve devam eden bir fantastik roman serisidir. Seri ismini ilk kitaptan alıyor ve elit bir paralı asker birliğinin öyküsünü anlatıyor. Seriden şimdiye kadar dokuz kitap yayımlandı ve biri yayım tarihi belli, diğer ise yayım tarihi bilinmeyen iki kitap daha planlanıyor.

The Black Company serisi kitapları

  • The Books of the North
  • The Black Company (1. kitap)
  • Shadows Linger (2. kitap)
  • The White Rose (3. Kitap)

  • The Books of the South
  • Shadow Games (4. kitap)
  • Dreams of Steel (5. kitap)

  • The Books of Glittering Stone
  • Bleak Seasons (6. kitap)
  • She Is the Darkness (7. kitap)
  • Water Sleeps (8. kitap)
  • Soldiers Live (9. kitap)

24. Terry Goodkind - Doğruluk Kılıcı Serisi (Serinin ilk kitabı Büyücünün İlk Kuralı - 1994)


Terry Goodkind’in Doğruluk Kılıcı Serisi toplam 19 fantastik romandan oluşuyor. İlk kitap 1994’ye yayımlanmış, son kitap da 2018’de çıkmıştı. Seri temel alınarak 2008 yılında Legend of the Seeker (Arayıcının Efsanesi) adlı bir dizi de çekilmiş ve iki sezon yayınlanmıştı.

Doğruluk Kılıcı Serisi kitapları

  • Büyücünün İlk Kuralı (Wizard's First Rule, 1. kitap) 
  • Gözyaşı Taşı (Stone of Tears, 2. kitap)
  • Kan Soyu (Blood of the Fold, 3. kitap)
  • Rüzgarlar Tapınağı (Temple of the Winds, 4. kitap)
  • Soul of the Fire (5. kitap)
  • Faith of the Fallen (6. kitap)
  • The Pillars of Creation (7. kitap)
  • Naked Empire (8. kitap)
  • Chainfire (9. kitap)
  • Phantom (10. kitap)
  • Confessor (11. kitap)

25. Guy Gavriel Kay - Tigana (1990) 


Kanadalı yazar  Guy Gavriel Kay’in Tigana  isimli fantastik kitabı, okuru fantastik bir dünyaya götürüyor. 1990 yılında yayımlanan romandaki olaylar Palmiye Yarımadası isimli bir yerde geçiyor. Yazarın bu baş yapıtı, büyü, politika, savaş ile aşk ve nefretin gücünü gösteren bir hikâye sunuyor. 

26.  Peter S. Beagle – Son Tekboynuz (1968)


Son Tekboynuz (The Last Unicorn), Peter S. Beagle yazılan ve 1968 yılında yayımlanan olağanüstü fantastik bir roman. Birçok topluluk tarafından en iyi fantastik kitaplar arasında gösteriliyor. Bu roman, ölümsüz bir tekboynuzun öyküsünü anlatıyor. Bu tekboynuz, kendi türünden başkası kalmadığını öğrenince bir büyücü ile macera dolu bir yolculuğa çıkar. Son Tekboynuz romanının Türkçesi, Kabancı Yayınevi’nin “Düş Dünyaları” ismiyle bastığı ve  Peter S. Beagle’ın toplam dört eserinin bulunduğ kitapta yer alıyor. 

27. Jim Butcher - Dresden Dosyaları (Serinin birinci kitabı Fırtına Büyücüsü - 2000)


Jim Butcher, 15 kitaplık Dresden Dosyaları serisi hem fantastik hem de polisiye türü romanlardan oluşuyor. Seri özel detektif ve büyücü Harry Dresden’in araştırmalarını anlatıyor. Yazar şimdiye kadar Dresden Dosyaları dünyasında geçen 15 kitap ve bir dizi kısa öykü yazmıştır. İlk beş kitap İthaki Yayınları tarafından Türkçe basılmıştır.

Dresden Dosyaları kitap listesi

  • Fırtına Büyücüsü (Storm Front, 1. kitap)
  • Kurtadamlar (Fool Moon, 2. kitap)
  • Hayalet Tehlikesi (Grave Peril, 3. kitap)
  • Yaz Şövalyesi (Summer Knight, 4. kitap)
  • Ölüm Maskeleri (Death Masks, 5. kitap)
  • Blood Rites (6. kitap)
  • Dead Beat (7. kitap)
  • Proven Guilty (8. kitap)
  • White Night (9. kitap)
  • Small Favor (10. kitap)
  • Turn Coat (11. kitap)
  • Changes (12. kitap)
  • Ghost Story (13. kitap) 
  • Cold Days (14. kitap)
  • Skin Game (15. kitap)

28. R. A. Salvatore - Kara Elf Üçlemesi (Üçlemenin ilk kitabı Anayurt - 1990)


R. A. Salvatore’nin kara elf Drizzt Do'Urden karakteri aslında, barbar, cüce ve kara elfin olduğu farklı bir üçlemenin karakteriydi. Ancak Drizzt Do'Urden karakteri o kadar çok beğeni alıyor ki yazar bu sefer de onun hikâyesini anlatan bir üçleme yazıyor. Elfleri biliriz de kara elfler nasıl olur derseniz işte size macera dolu bir üçleme.

Kara Elf Üçlemesi 

  • Anayurt (1. kitap)
  • Sürgün (2. kitap)
  • Göç (3. kitap)

29. Terry Brooks - Shannara Üçlemesi (Üçlemenin ilk kitabı Shannara'nın Kılıcı - 1977) 


Terry Brooks’ın Shannara serisi yirmiyi aşkın kitaptan oluşuyor. Ancak orijinal Shannara serisi üç kitaptan oluşuyor. Daha sonra devam kitapları ile birlikte orijinal öykünün öncesini anlatan “Shannara'nın İlk Kralı” başlıklı bir roman daha yayınlanmıştır. Bu fantastik romanda insanlığın yaşadığı büyük savaşlar sonrası dünyanın ilkel çağa dönüşü anlatılıyor. Ancak bu sefer insanlarla birlikte elfler, troller ve büyü kullanan yaratıklar, druidler var. Seri iki sezonluk bir diziye de uyarlanmıştır.

Shannara Üçlemesi

  • Shannara'nın Kılıcı (1. kitap)
  • Shannara’nın Elftaşları (2. kitap)
  • Shannara'nın Dilekşarkısı (3. kitap) 

30. Sarah J. Maas - Dikenler ve Güller Sarayı (Serinin ilk kitabı Dikenler ve Güller Sarayı – 2015)


Fantastik edebiyat yazarı Sarah J. Maas’ın  Dikenler ve Güller Sarayı (A Court of Thorns and Roses) serisi aynı isimli romanla başlıyor. Serinin ilk kitabı 2015 yılında yayımlandı. Roman, ana karakter leydi Feyre Archeron’un bir periyi öldürmesi ve bundan dolayı da Prythian'ın peri topraklarına getirilmesi ile başlıyor. Son yılların en dikkat çeken ve okurlar tarafından beğenilen fantastik serilerinden biri. Seriden şimdiye kadar 4 roman ve bir novella yayımlandı. Ancak yazarın bu seriye daha 5 kitap daha ekleyeceği (3 roman ve 2 novella) aktarılıyor.

Dikenler ve Güller Sarayı (A Court of Thorns and Roses) serisi kitapları

  • Dikenler ve Güller Sarayı (1. kitap, 2015)
  • Sis ve Öfke Sarayı (2. kitap, 2016)
  • Küller ve Kanatlar Sarayı (3. kitap, 2017)
  • Buz ve Yıldızışığı Sarayı (3.1 ara novella - 2018)
  • Gümüş Alevler Sarayı (4. kitaplar, 2021)

31. Tomi Adeyemi - Legacy of Orisha Üçlemesi (İlk kitap Kandan ve Kemikten Çocuklar - 2018) 


Nijeryalı-Amerikalı yazar Tomi Adeyemi’nin 2018 yılında yayımlanan  Kandan ve Kemikten Çocuklar (Children of Blood and Bone) okurlardan beğeni toplayan ve hızla popüler olan fantastik kitaplardan biri. Bu roman, bir üçleme olması beklenen Legacy of Orisha serinini ilk romanı. Ana karakter Zelie Adebola, Orişa isimli ülkesinde uzun yıllar baskı sonucu yok olmanın eşiğine gelen büyüyü geri getirmeye çalışıyor. Yazar bu seriyi, Harry Potter gibi fantastik kitaplar, Afrika mitolojisi ve yerel kültüründen ilham alarak yazdığını açıklıyor.

Legacy of Orisha serisi kitapları

  • Kandan ve Kemikten Çocuklar (1. kitap, 2018)
  • Erdem ve İntikam Çocukları (2. kitap, 2019)
  • Children of Anguish and Anarchy (3. kitap 2023’te bekleniyor)

32. Madeline Miller – Ben, Kirke (2018)


Madeline Miller, Ben, Kirke (Circe) isimli romanında Yunan mitolojileri ile fantastik edebiyatı bir araya getiriyor. Romanın ana karakteri, Yunan mitolojisinde büyü tanrıçası olan Kirke. Kirke bu fantastik mitoloji dünyada yaşadıklarını ve maceralarını anlatıyor. Tanrı anne babadan doğmasına rağmen, güçsüz bir erken yaşan geçirse de daha sonra herşeyi değiştirmenin bir yolunu buluyor. Sadece birkaç yıl önce çıkmasına rağmen şimdiden birçok okurun beğenisini kazanan ve en iyi fantastik kitaplar arasına giren bir roman.

33. Lev Grossman - Büyücüler Üçlemesi (Üçlemenin ilk kitabı Büyücüler - 2009)


Amerikalı yazar Lev Grossman’ın Büyücüler Üçlemesi, Quentin Coldwater isimli bir gencin New York’ta büyücüler okulunun olduğunu öğrenmesi ve buraya katılmasını anlatıyor. Serinin ilk kitabı olumlu eleştiriler alınca devam kitapları Büyücü Kral ve Büyücünün Diyarı da yayımlandı.

Büyücüler Üçlemesi kitapları

  • Büyücüler (1. kitap)
  • Büyücü Kral (2. kitap)
  • Büyücünün Diyarı (3. kitap)

34. Stephen R. Donaldson - İnançsız Thomas Covenant Yıllıkları serisi (Serinin ilk kitabı Diyardaki Bela - 1977)


Yazar Stephen R. Donaldson’un İnançsız Thomas Covenant Yıllıkları serisi bir üçleme ile başlarken, devamında bir üçleme daha yayımlanmış ve en son yayımlanan dörtlü bir kitapla seri toplamda 10 kitaba ulaşmıştı. Serinin Türkçe basılmış sadece iki kitabına denk geldim. Biri serinin ilk kitabı olan Diyardaki Bela (Lord Foul's Bane) ve ikinci kitap Sayrıtoprak Savaşı (The Illearth War). İkisi de farklı yayınevlerinden.

İnançsız Thomas Covenant Yıllıkları serisi kitapları

  • Diyardaki Bela (Lord Foul's Bane, 1. kitap)
  • Sayrıtoprak Savaşı (The Illearth War, 2. kitap)
  • The Power That Preserves (3. kitap)
  • The Wounded Land (4. kitap)
  • The One Tree (5. kitap)
  • White Gold Wielder (6. kitap)
  • The Runes of the Earth (7. kitap)
  • Fatal Revenant (8. kitap)
  • Against All Things Ending (9. kitap)
  • The Last Dark (10. kitap)

35. Naomi Novik - Temeraire Serisi (Serinin ilk kitabı Majestelerinin Ejderhası - 2006)


Naomi Novik’in Temeraire serisi dokuz kitaptan oluşuyor. Serinin türü fantastik ve yanı zamanda alternatif tarihtir. Napolyon dönemi savaşlarını anlatıyor ancak gerçek tarihten farklı olarak bu savaşlarda hava kuvvetleri de var. Hava kuvvetleri ise insanlar tarafından binilen ejderhalardan oluşuyor. Serinin sadece ilk dört kitabı Türkçe’ye çevrilmiştir.

Temeraire Serisi kitap listesi

  • Majestelerinin Ejderhası (His Majesty's Dragon, 1. kitap)
  • Yeşim Taht (Throne of Jade, 2. kitap)
  • Barut Savaşı (Black Powder War, 3. kitap)
  • Fildişi İmparatorluğu (Empire of Ivory, 4. kitap)
  • Kartalların Zaferi (Victory of Eagles, 5. kitap)
  • Yılanların Dili (Tongues of Serpents, 6. kitap)
  • Altın Potası (Crucible of Gold, 7. kitap)
  • Tiranların Kanı (Blood of Tyrants, 8. kitap)
  • League of Dragons (9. kitap)

Editörün önerisi: David Eddings - Belgariad serisi (Serinin ilk kitabı Kehanetin Oyuncağı - 1982)


Bu listeyi hazırlarken bu listeye girmeyen ve sevdiğim bir fantastik edebiyat yazarı olarak David Eddings ve onun bir kitabını da bonus olarak sona ekliyorum. Yıllar önce bu yazarın diğer serilerini okuyup çok beğenmiştim. Belgariad ise Eddings’in en çok okunan ve en çok beğenilen çalışmasıdır. Seri beş kitaptan oluşuyor.

Belgariad serisi


12 yaş için fantastik kitaplar önerileri

12 yaş için fantastik kitaplar, genellikle ortaokul çağındaki çocukların ilgisini çekecek şekilde yazılmış, macera, gizem, fantezi ve bilim kurgu gibi farklı türleri kapsayan kitaplardır. Bu kitaplar, çocukların hayal güçlerini geliştirmelerine, yeni dünyalar keşfetmelerine ve kendileri hakkında yeni şeyler öğrenmelerine yardımcı olabilir.

Fantastik kitaplar, 12 yaşındaki okuyucular için büyülü dünyalara giriş yapma fırsatı sunar. İşte 12 yaşındaki çocuklar için fantastik kitap önerileri:

  1. J.K. Rowling "Harry Potter" serisiBu klasik serinin yedi kitabı, sihirli dünyasına giren genç bir büyücü olan Harry Potter'ın maceralarını anlatır. Harry, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na katılır ve orada arkadaşlar edinir, sırları çözer ve kötü büyücülerle savaşır.
  2. "Percy Jackson & Olimposlular" serisi - Rick Riordan: Percy Jackson, Yunan mitolojisi ile dolu fantastik bir dünyada maceralara atılan bir yarı tanrıdır. Kitaplar, Percy'nin tanrılar, canavarlar ve ölümlülerle olan mücadelesini anlatır.
  3. "Narnia Günlükleri" serisi - C.S. Lewis: Bu seride dört çocuk, esrarengiz bir gardırop aracılığıyla Narnia adlı büyülü bir dünyaya ulaşır. Orada, aslan Aslan tarafından korunan fantastik maceralar yaşarlar.
  4. "Eragon" - Christopher Paolini: Eragon, bir ejderha yumurtası bulduğunda kendi kaderini keşfetmeye başlar. Bu epik fantastik roman, ejderhalar, büyüler ve savaşlarla dolu bir dünyada geçer.
  5. "Bartimaeus Üçlemesi" - Jonathan Stroud: Bartimaeus, bir cinni olarak tanıtılan bir karakterin etrafında dönen bu seri, gizem, büyü ve komediyi bir araya getirir. Kitaplar, 12 yaş ve üzeri okuyucular için uygundur.

Bu fantastik kitaplar, 12 yaşındaki okuyucular için keyifli ve büyülü bir okuma deneyimi sunar. İçeriklerini dikkatle değerlendirerek çocuğunuzun yaşına ve ilgi alanlarına uygun olanı seçebilirsiniz.

Tabii ki, bu sadece birkaç öneridir. 12 yaş için daha birçok fantastik kitap vardır. Çocuğunuzun ilgi alanlarına ve tercihlerine göre kitap seçmek önemlidir.


En çok okunan fantastik kitaplar

Fantastik edebiyat, dünyanın farklı yerlerinde ve farklı zamanlarda popüler olmuştur ve her zaman geniş bir okuyucu kitlesi bulmuştur. Fantastik edebiyat türü, birçok popüler ve etkileyici kitabı içerir. İşte 2023'te en çok okunan fantastik kitaplardan bazıları şunlardır:

  1. "Yüzüklerin Efendisi" Serisi - J.R.R. Tolkien: Bu ünlü seri, Orta Dünya'da geçen bir destanı anlatır ve Frodo Baggins'in Yüzük'ü yok etme görevini üstlenmesini konu alır. Seri, "Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği," "Yüzüklerin Efendisi: İki Kule," ve "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü" adlı üç kitaptan oluşur.
  2. "Harry Potter" Serisi - J.K. Rowling: Bu seride, genç büyücü Harry Potter'ın maceraları anlatılır. Seri, büyücülük dünyasını keşfetme, dostlukları ve savaşları konu alır.
  3. "Percy Jackson & Olimposlular" Serisi - Rick Riordan: Bu seride, Percy Jackson adındaki bir demigodun (yarı tanrı) maceraları anlatılır. Seri, Yunan mitolojisi ile örülüdür.
  4. "Sissoylu" Serisi - Brandon Sanderson: Brandon Sanderson'ın epik fantastik dünyasında geçen bu seri, farklı büyü sistemlerini ve karakterleri keşfetme fırsatı sunar.
  5. "Cehennem Silahı" Serisi - Cassandra Clare: Bu seri, gölgeler avcısı (Shadowhunter) dünyasında geçer ve fantastik yaratıklar, büyüler ve aşk hikayeleri içerir.
  6. "Taht Oyunları" - George R.R. Martin: Bu seri, entrikalar, savaşlar ve farklı ailelerin taht için mücadelesini anlatır. "Buz ve Ateşin Şarkısı" adlı epik serinin ilk kitabıdır.
  7. "Narnia Günlükleri" Serisi - C.S. Lewis: Bu seri, çocuklar tarafından keşfedilen büyülü bir dünyayı anlatır ve farklı maceraları içerir.
  8. "Eragon" Serisi - Christopher Paolini: Bu seri, Ejderhaların Mirası adlı fantastik bir dünyada geçer ve genç Eragon'un ejderhasıyla olan maceralarını konu alır.

2023'te Türkiye'de en çok okunan fantastik kitaplardan bazıları şunlardır:
  1. "Narnia Günlükleri" - C.S. Lewis
  2. "The Witcher" (Cadı Serisi) - Andrzej Sapkowski
  3. "The Wheel of Time" (Zaman Çarkı Serisi) - Robert Jordan
  4. "The Stormlight Archive" (Fırtınaışığı Arşivi) - Brandon Sanderson
  5. "Rüzgarın Adı" - Patrick Rothfuss
  6. "Locke Lamora'nın Yalanları” - Scott Lynch

Bu kitaplar, Türkçe'de de okuyucular tarafından beğenilen ve ilgi gören fantastik eserler arasındadır. Her biri kendi benzersiz hikayeleri ve evrenleriyle dikkat çekmektedir.

Fantastik edebiyat türü geniş bir yelpazede eserler içerir, bu nedenle herkesin ilgisini çekebilecek bir fantastik kitap bulmak mümkündür. Bu liste, popüler ve öne çıkan fantastik eserlere bir giriş niteliğindedir.

Türk fantastik kitaplar

Türk yazarlar tarafından yazılmış fantastik kitaplar da oldukça ilgi görmekte ve bu türde eserler bulunmaktadır. İşte bazı Türk fantastik kitapları:

  1. "Döngü" Serisi - Mehmet Berk Yaltırık: Bu seri, Yalçın adlı bir karakterin fantastik maceralarını anlatır. Yalçın, farklı dünyalarda ve zamanlarda geçen sıra dışı olaylarla karşılaşır.
  2. "Taht Oyunları: İskit Şafağı" - Emrah Safa Gürkan: Bu kitap, antik İskit dünyasında geçen bir fantastik hikaye sunar. Gürkan'ın eseri, İskit kültürünü ve mitolojisini işler.
  3. "Mizojistik" - Serkan Üstüner: Bu roman, modern İstanbul'un altında gizlenmiş bir dünyayı keşfetmeye çalışan bir karakterin macerasını anlatır. Yeraltı dünyası ve fantastik öğeleri içerir.
  4. "İskender" Serisi - Cem Şen: Bu serinin ilk kitabı, Büyük İskender'in hikayesini fantastik bir bakış açısıyla yeniden anlatır. Mitoloji, tarih ve fantastik öğeleri bir araya getirir.
  5. "Nuh'un Gemisi" - Kürşat Başar: Kürşat Başar'ın bu eseri, Nuh Tufanı ve Nuh'un Gemisi hikayesini fantastik bir şekilde ele alır.
  6. "Fatihler ve Kehanetler" - Ozan Beedle: Bu eser, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş döneminde geçer ve tarihi olayları fantastik öğelerle harmanlar.
  7. "Paradokya" - Cem Gülbent: Bu kitap, "Paradokya" adlı bir fantastik dünyada geçen bir hikayeyi anlatıyor. Kitap, zaman yolculuğu, farklı boyutlar ve fantastik yaratıklar gibi temalar içeriyor.
  8. "Lordlar ve Varisler - Hepimiz Gökyüzü Olmak İstetik" (Serinin Adı: Lordlar ve Varisler) - Bilal Can, Oğuzhan Bölükbaşı, Mert Aydın: Bu kitap, bir grup yazarın bir araya gelip yazdığı fantastik bir serinin birinci kitabıdır. Hikaye, farklı krallıklar, sihirli güçler ve fantastik maceralarla dolu bir dünyada geçer.
  9. "Börü” - Çağlayan Yılmaz: "Börü" serisi karanlık bir fantastik hikaye sunar. Bu seri, kurt adamlar, vampirler ve diğer fantastik yaratıklarla dolu bir dünyada geçen bir kara fantastik türüne aittir.

Türk yazarlar tarafından yazılan fantastik eserler, farklı dönemlerde ve konularda yazılmıştır. Bu kitaplar, Türk fantastik edebiyatının çeşitliliğini ve zenginliğini göstermektedir.
Next Post Previous Post
61 Comments
  • MorMidye
    MorMidye 11 Nisan 2018 18:15

    Fantastik serileri ben de severek okuyorum. Özellikle çok bilinmeyenleri deniyorum, bazen gerçekten çok ilgi çekici hikayeler çıkıyor. Şu sıra Sara Raasch adlı bir yazar keşfettim. 'Kül Gibi Kar' ilk kitabı ve çok beğendim. Tavsiye ederim.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 11 Nisan 2018 21:41

      Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

    • Unknown
      Unknown 24 Ocak 2022 15:38

      Ejderha mızrağı serisi de güzel 10 kitap okudum hala okunmamış kitapları mevcut

  • Elif
    Elif 11 Nisan 2018 18:15

    Maşallah

  • Bextiyar
    Bextiyar 12 Nisan 2018 07:46

    Cava demek olar ki yuxaridakilarin hamisini oxumusham. Sen Rus yazarlara da nezer sal onlarin da gozel serileri olur. Sene Pexov, Perumov, Lukyanenko Sergei, dem mikhailov tevsiyye ederem

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 12 Nisan 2018 08:42

      Baxaram, çox sağol

  • Unknown
    Unknown 12 Nisan 2018 16:19

    Witcher Serisi'de olabilirdi listede.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 12 Nisan 2018 18:13

      Liste belki daha uzun olsaydı, şu da olabilirdi diyeceğiniz birçok kitap yer alırdı.

    • Unknown
      Unknown 4 Eylül 2020 09:01

      Bence Witcher en baba serilerden biri. Bambaşka bir evren

    • Unknown
      Unknown 1 Ocak 2021 01:32

      Witcher kitabını okudum ve aman aman bir seri değil.

  • Unknown
    Unknown 12 Nisan 2018 17:28

    Parçalanmış İmparatorluk serisinin 3. kitabının Türkçesi yok mudur acaba?

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 12 Nisan 2018 18:12

      Var, zaten listede de Türkçe ismiyle bulunuyor.
      3. Kitap - Dikenlerin İmparatoru

    • Unknown
      Unknown 12 Nisan 2018 18:16

      Teşekkürler yanıt için ama demek istediğim; ilk iki kitaba ulaşabiliyorum ama 3. kitap yok hiçbir yerde. Yayınevi daha Türkçe olarak çıkartmadı mı demek istemiştim.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 12 Nisan 2018 18:24

      Pardon, şimdi hatırladım. Daha Türkçesi çıkmamış.

    • Unknown
      Unknown 12 Nisan 2018 18:35

      Grimdark Fantasy türünün Türkçeye çevrilen nadir serilerinden birisi bu diye biliyorum zaten. Umarım 3. kitabı ilgili yayın evi çıkartır da başlarım. Harika bir tür ama maalesef dilimize çevrilen pek seri yok Grimdark Fantasy türünde. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Listeniz yardımcı olacak bana.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 12 Nisan 2018 21:49

      Ben teşekkür ederim. İyi okumalar.

  • Unknown
    Unknown 13 Nisan 2018 12:55

    zaman çarkı ilk 3 de olması gereken bir seri :(

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 13 Nisan 2018 22:25

      Bazıları da tam tersi yorum yaptı bu kitap için.

  • deeptone
    deeptone 11 Mayıs 2018 22:23

    şu zaman çarkını bi okuyamadım gitti yaaa :)

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 12 Mayıs 2018 10:04

      Ben de bir türlü okuyamadım. Ama bir ara bakacağım. Teşekkürler.

  • iso_9001
    iso_9001 15 Mayıs 2018 11:56

    Merhaba. Listeyi çok beğendim. Uzun zamandır takip ediyorum fantastik edebiyatı. Listedeki kitapların çoğunu okudum (Zaman Çarkı ve Malazan dahil). Başkaları tarafından bilinip okunduğunu görmek çok hoş. Ancak sadece liste değil, şahsi youmlarınız da olsa daha güzel olurdu diye düşünüyorum. İyi okumalar.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 15 Mayıs 2018 21:53

      Teşekkür ederim. Listedeki kitapların hepsini okumadım. Okudukça kitaplarla ilgili tek tek yorum yazısı paylaşıyorum. Size de iyi okumalar.

  • Unknown
    Unknown 27 Haziran 2018 18:16

    raymond feist in kitaplarınıda onerebilirdsıniz

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 28 Haziran 2018 17:00

      Öneri için teşekkürler

  • Unknown
    Unknown 3 Temmuz 2018 21:55

    Zaman çarkı çok uzun bir seri ama ben tek kelimeyle bayıldım. Harry potter ve buz ve ateşin şarkısı serileri kadar sevebileceğim bir seri okuyacağımı dusunemezdim.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 5 Temmuz 2018 12:13

      Teşekkürler. Ben de fırsatını bulup okuyacağım onu.

  • Unknown
    Unknown 15 Temmuz 2018 11:46

    Kitaplar cok iyi ancak bir turk yazarin elinden cikan ilk fantastik roman in olmamasi uzucu yani ILMA yi siddetle tavsiye ederim

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 15 Temmuz 2018 12:44

      Keşke yazar ve kitap ismini açık açık belirtseydiniz. Ama galiba A. S. Durmaz - Evrenin Kitabı: İlma'yı kastdiyorsunuz.

  • Unknown
    Unknown 28 Temmuz 2018 21:52

    Yerli Fantastik Edebiyata destansı damga `ILMA~

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 29 Temmuz 2018 01:25

      Teşekkürler, kitaba gözatacağım.

  • Abdullah
    Abdullah 7 Eylül 2018 23:12

    Zaman Çarkı fantastik edebiyatın en iyi epik öyküsü olarak kabul ediliyorken burada 18. sırada görmek dogrusu yakıştıramadım. Ama yinede elinize sağlık

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 8 Eylül 2018 14:25

      Herkes sevdiği kitabı ilklerde görmek ister. Teşekkürler

  • Unknown
    Unknown 5 Ekim 2018 04:06

    Ay günlükleri serisi
    Nil serisini oneriyorum

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 5 Ekim 2018 22:29

      Teşekkürler

  • Unknown
    Unknown 9 Ekim 2018 17:07

    Bu güzel liste için teşekkürler.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 10 Ekim 2018 12:12

      Rica ederim, iyi okumalar

  • Unknown
    Unknown 19 Ekim 2018 21:05

    Bu kitaplarin her hangi birini internetten nasil okuya bilirim?Biri yardimci ola bilir mi??

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 21 Ekim 2018 13:35

      iletişime geçseniz yardımcı olurum.

  • Unknown
    Unknown 23 Kasım 2018 01:30

    selamlar sevgiler şiddetle tafsiye ediyorum, ölüm kapısı serisi, felsefe yüzüğü serisi, ejderha mızrağı serisi, unutulmuş diyarlar serisi, olinposlular serisi, açlık oyunları serisi harika kitaplar.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 23 Kasım 2018 13:08

      Tavsiyeler için teşekkürler

  • Unknown
    Unknown 18 Ocak 2019 22:50

    Christopher paolini'nin miras döngüsü serisi herkese tavsiye ederim. Benim çok sevdiğim bir seridir özellikle yüzüklerin efendisi,hobbit gibi kitapları beğeniyorsanız sizi sanki o dünya'ya yeniden ama bambaşka şekilde götürdüğünü farkedersiniz. Süvariler, kedi adamlar, ejderhalar, cüceler, elfler, urgallar ve daha birçokları sizi büyüleyecektir.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 19 Ocak 2019 13:30

      Öneriniz için teşekkürler.

  • Unknown
    Unknown 9 Şubat 2019 10:24

    Zaman Çarkı serisini anlatırken olayların önceside anlatan kitaplar varmış adlarını öğrenebilirmiyim...?

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 9 Şubat 2019 12:15

      Yeni Bahar (New Spring) Zaman Çarkı Serisi Başlangıç Kitabı

    • Unknown
      Unknown 30 Mayıs 2019 00:04

      hocam burada detaylı anlatılıyor tavsiye ederim http://zamancarki.net/okuma-sirasi/

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 3 Haziran 2019 22:20

      Teşekkürler

  • Mr.ZR
    Mr.ZR 12 Şubat 2019 15:45

    Oniria üçlemesi de çok güzel, tavsiye ederim ama ne yazık ki üçüncü kitap henüz Türkçe'ye çevrilmedi :(
    4.kitap da yakında gelecek diye biliyorum.

    • Mr.ZR
      Mr.ZR 12 Şubat 2019 15:46

      Bu arada sayfayı favorilere ekledim :)

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 12 Şubat 2019 16:07

      Öneri için teşekkürler ve iyi okumalar...

  • Unknown
    Unknown 6 Nisan 2020 12:18

    Bence ilk üç te Harry Potter olmalıydı

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 6 Nisan 2020 18:40

      Görüşünüzü paylaştığınız için teşekkürler...

  • Kemal
    Kemal 10 Nisan 2020 10:01

    Ejderhamızrağı serisinin kaç kitabını koydunuz acaba diye bakarken hiç koymadığınızı fark ettim. Mazallah Raistlin reis çarpar sonra :D
    Güzel liste olmuş iyi günler.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 10 Nisan 2020 11:11

      Öneriniz için teşekkürler ve iyi okumalar. Ejderha Mızrağı serisine de bakacağım.

  • Unknown
    Unknown 28 Ekim 2020 01:38

    Cassandra Clare'den Ölümcül Oyuncaklar kesinlikle listede olmalıydı

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 7 Ocak 2021 22:48

      OKuyum denemek lazım.

  • Unknown
    Unknown 29 Aralık 2020 16:19

    listenizden fazlasıyla faydalandım. çok teşekkürler :)

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 7 Ocak 2021 22:48

      Rica ederim. iyi okumalar.

  • Seversin diye düşündüm
    Seversin diye düşündüm 20 Ekim 2021 05:54

    Çok iyi liste,önerileriniz için teşekkürler :) Listeyi lütfen beğendiğiniz eserler oldukca yenileyin...

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 20 Ekim 2021 12:46

      Teşekkürler. Bir süredir listeyi yenilemek için çalışma yapıyorum. Yakın zamanda yenilenmiş göreceksiniz. Güncelleyeceğim.

  • antimodes
    antimodes 24 Ekim 2021 03:05

    bu listedekilerin ve listede olmayan serilerin çoğunu okumuş biri olarak fantastik kitap sevenler için okunması gereken 10 kitap serisi vardır. harcadığınız zamana değmesine göre sıralarsak

    1.Yüzüklerin Efendisi
    2.Ejderha Mızrağı (ana hikayeler)
    3.Zaman Çarkı
    4.Ölüm Kapısı
    5.Harry Potter
    6.Dune (bilimkurgu/fantastik)
    7.Kral Katilinin Güncesi
    8.Game of Thrones
    9.Malazan
    10.Yerdeniz

    bu sırayla okumayı tavsiye etmem. en popülerden en az popüler olana yada eskiden yeniye doğru okuyun.

    • Cavanşir Gadimov
      Cavanşir Gadimov 31 Ocak 2022 20:08

      Ayrıntılı yorum ve tavsiyeniz için teşekkürler.

Add Comment
comment url

Benzer yayınlar